SOLMAZLAR AYAKKABI İLE SABO TERLİK

06-07-2021 10:45
SOLMAZLAR AYAKKABI İLE SABO TERLİK

SOLMAZLAR AYAKKABI İLE SABO TERLİK

Önceki yazımızda belirttiğimiz üzere çok çeşitli terlik ürünlerine ev sahipliği yapıyoruz. Terlik çeşitlerimiz arasında kadın terlik , erkek terlik , parmak arası terlik ,günlük terlik ,ışıklı terlik ,ortopedik terlik ,ev terliği ,banyo terliği, ev ayakkabısı , panduf ve sabo terlik bulunmakta.

Terlik seçenekleri bakımından zengin firmamızda her zevke uygun model barındırıyoruz. Bu yazımızda günlük hayatın vazgeçilmez terlik modelleri arasında olan sabo terlik modellerini inceleyeceğiz.

SABO TERLİK NEDİR?

Sabo kelimesinin çıkışına baktığımızda Sanayi Devrimi’ne karşı yapılan protestolar dönemini görürüz. Takunyaya benzeyen formdaki bu terlikler o dönemlerde işçiler tarafından makineleşmeyi protesto ettikleri eylemlerde kullanılmıştır.

Bu yönüyle "Sabotaj” kelimesine de kaynaklık etmiştir. Dayanıklılığı ile bilinir. Fransızca’da "sabot” kelimesi "tahta terlik” anlamına gelir.


 Günümüzde ise sabo terlik nedir dediğimizde ayak yapısına en uygun üretilen terlik modelleri olduğunu görürüz. Ortopedik terlik sınıfına girer.

Daha çok sağlık çalışanları tarafından kullanıldığı için "hemşire terliği” veya "hastane terliği” ya da ayak hastalıklarında kullanıldığı için "medikal terlik” olarak da bilinir. Gün içerisinde uzun saatler ayakta durması gereken iş sektörlerinde sayesinde ayaklarınız sağlıklı kalır ve rahatlık sağlar. Bu nedenle sıklıkla tercih edilmektedir.

Sabo Terliklerin Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

·Tercih edilmesindeki en büyük etken kuşkusuz ki ayağı rahatsız etmeden saatlerce iş yapabilme konforunu sağlamasıdır. Taban kısmı ayak formuna uygun olduğu için hareket halindeyken rahatsızlık vermez. Bu nedenle kullanıcılar sabo terlik modellerini tercih edebilirler.

Bir diğer sebep ise maksimum seviyede hava almasıdır. Üzerinde sık hava delikleri olduğu için ayağınız sürekli olarak hava alır. Terleme ve koku yapma gibi bir problem oluşturmaz.

Sıcak ve soğuğu iyi izole eder. Ayakta oluşabilecek enfeksiyon, mantar, topuk dikeni gibi rahatsızlıkların önüne geçer. Erkek ve kadınlar için çeşitli renk ve modellerinin olması da önemlidir. Erkeklerin daha çok tercih ettiği siyah, lacivert gibi renk seçenekleri ile klasik veya kompakt taban, özel topuk alternatifleri bulunur.

Kadınlar için ise dolgu topuk, klasik veya kompak taban, tahta taban ve hatta hayvan veya bitki gibi çeşitli desenleri bulunan, üstüne aksesuar takılabilme özellikleri de olan çok çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Tabanları kaymaz taban olduğu için birçok zeminde güvenilir şekilde kullanılır.

Sabo Terliklerin Diğer Terliklerden Farkı Nedir?

Ayaktayken en büyük yük ayak tabanları ve topuklarına bindiği için özellikle bu noktaların rahatlığının sağlanması gerekir. Sabo terliklerde asıl amaç da topuk kısmını sığ bir çukura oturtmaktır.

Tabandaki kavisler ise topuklardan başlayarak, ayak dış kenarlarını da içine alıp parmakları her harekette destekleyerek rahat bir hareket imkanı verir. Boylamasına olan kavisteki destek ise ayaktaki tarak kısmını hafif yükselterek dengeli yük binmesini sağlar.

Doğru adım atmaya yönelttiği için de kalça eklemleri, dizler, omurgadaki ağrıları hafifletir.

sabo terlik solmazlar ayakkabı

Sabo Terlikleri Kimler Kullanır?

·Sağlık sektöründe doktor hemşire ,teknisyen eczacı gibi her alanda çalışanlar.

·Yemekhanede bütün gün sıcak ortamda hareket halinde olanlar

·Gün boyu ayakta çalışan temizlik görevlileri

·Ayakla ilgili herhangi bir rahatsızlığı olanlar.

Sabo Terliklerin Ayak Hastalıklarındaki Faydaları Nelerdir?

Ayak sağlığımız çok çeşitli sebeplerden ötürü bozulabilmektedir. Şeker hastalığı, nörolojik ve romatizmal hastalıklar, dolaşım bozuklukları, yanlış ayakkabı tercihi, basış bozuklukları gibi daha da çoğaltabiliriz sebepleri. Bu hastalıklar ayaklarda bir süre sonra ağrı, enfeksiyon, mantar, nasır gibi sıkıntılara yol açmaktadır.

Ayakla ilgili rahatsızlıkları olan kişiler kullandıkları ayakkabı ve terliklere çok dikkat etmelidirler. Ayağı rahatsız etmeyecek malzemeden üretilmiş olmalıdır. Terlik seçenekleri arasında olan sabo terliklerin dokusu ve malzemesi ayak rahatlığını esas aldığı için en başta rahatsızlık hissini ortadan kaldırır.

Dar burunlu ayakkabı ve terlikler parmaklarda nasır, mantar gibi sıkıntılara yol açar. Sabo terlikler geniş burun yapısı sayesinde parmakları sıkıştırmadan rahat hareket edebilme imkanı verir.

Ayaklar uzun süre havasız kalırsa cilt tahriş olur ve kaşınma, kızarıklık gibi belirtiler oluşur. Sabo terliklerin delikli yapısı ayakların devamlı hava almasını sağlayarak terlemesine engel olur.

Basış bozuklukları günümüzde sıkça görülen bir sorundur. Sabo terliklerin ayakta önemli noktalardaki destek yastıkları yanlış basımı engeller ve doğru adım atmayı sağlayarak eklem ve kaslardaki yükü azaltır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.